Hard or heart?

- Thoughts at the end of a long year

It’s been a year of changes and challenges for so many of us, and while I’ve been trying to find my footing in a life that has felt quite earthquake prone most of the time, I’ve noticed my tendency to harden. Being continuously pushed way beyond my limit and comfort zone and fighting back to stay standing has taught me to not only say “I got this”, but also to add “So I don’t need you”. Which is a lie.

Read More
Ann-Charlotte Monrad
Letting-go

Efteråret er ifølge kinesisk medicin det tidspunkt hvor vi giver slip på alt det, der ikke længere skal have plads i vores liv. Umiddelbart lyder det positivt, men for mange af os har 2018 været et udfordrende år. Og hvad gør vi, når det vi skal give slip på måske er det, vi har ønsket os allermest?

Det har Ann-Charlotte skrevet lidt om i “Letting-go”, et afsnit fra en bog hun for tiden arbejder på om hvordan vi kan favne livet med yogaen på gode såvel som på svære dage.

Read More
Ann-Charlotte Monrad
Not an expert!

- the art of teaching yoga

We live in an age where you can look pretty much anything up on Wikipedia, and where we’re used to googling our way to expert status in a matter of minutes. Which is one of the reasons why I love yoga so dearly: Because it can’t be rushed.

Read More
Ann-Charlotte Monrad
Hvor tilmelder jeg mig nuet?

Selvom det i dag kan være svært at tro, havde hverken Buddha eller Krishnamacharya en konto hos MindBody Online, og alligevel lykkedes det dem at undervise. For man kan godt lave yoga, også rigtig yoga, uden at have tilmeldt sig på nettet først?

Bliver du også overvældet af den grad af tjekkethed, som et efterår fyldt med struktur kræver af os? Så læs Ann-Charlottes september-blog.

Read More
Ann-Charlotte Monrad
Yoga og hård træning

Af Kjartan Thor Óttarsson

Man kan sagtens skrue yogatimer sammen på en måde så de bliver så hårde, at man brækker sig, men så går man glip af noget af det vigtigste – arbejdet med åndedrættet. Hvis man ønsker en træning hvor man bliver presset til det yderste, hvorfor så ikke vælge en disciplin der lægger mere op til det? Krydstræning med andre discipliner kan have mange fordele, fx ved at hjælpe med at give den styrke, der skal til for at skåne leddene, hvis man gerne vil ud i avancerede yogastillinger, men krydstræning har også den klare fordel, at man kan tilfredsstille de ønsker, som yogaen måske ikke er det bedste middel til at opfylde, og så kan man til gengæld nyde yogaen for det, den er.

Read More
Ann-Charlotte Monrad
Love at first sight

I often imagine how all the stories inscribed on our bodies throughout our lives are written in invisible ink all over us. Not just the places where we’ve been kissed with love, but maybe especially the places that feel ugly and wrong because of harsh words spoken or hard, unkind touching. 

Our job as yoga teachers is not to add further negativity to these stories, but rather to teach our students how to start reading them so that the hurtful ones can be rewritten with love and, possibly, a little bit of glittery ink. My own rewriting didn’t start until I began to meet my body with kindness. And that process didn’t start until I met someone who taught me that compassion starts with me.

Read More
stinne wilhelmsen
En rejse ind i stilheden

En af de ting, en godt guidet yogaklasse kan, er at tage dig med til et sted, hvor du begynder at udforske næsten uden volumen på kommentatorsporet. Hvor du præsenteres for din krop i al dens mageløshed uden at du nødvendigvis skal gøre noget vildt med den hele tiden, fordi dette ofte tænder op for alle de stemmer, der hele fortæller dig, at det dér kan du nok ikke, eller i hvert fald ikke lige så godt som hende, der står ved siden af. At det der er du bange for, og mon der er nogen der gennemskuer det, hvis du lader som om du går på toilettet?

Ikke at udfordringer er dårlige. Men meget af tiden kan der være så mange udfordringer i vores liv, at bare det at være til og at være til stede er den største gave, vi kan give os selv på yogamåtten.

Read More
stinne wilhelmsen
Yoga hjælper

En af de bedste gaver, jeg nogensinde har fået, var en fuldkommen uventet flybillet til Indien.

Efter et par ture rundt i hovedsageligt Nordindien efter gymnasiet var jeg blevet så hovedkuls forelsket i landet, at alt andet end tid tilbragt der føltes som tidsspilde.

Men jeg var en fattig studerende i starten af tyverne med et meget begrænset rejsebudget, og det var januar og den danske vinter strakte sig lang og endeløs foran mig, uden bumpende busture med skinger Bollywood-musik fra skrattende højtalere, overdådige thalier og krydret chai at se frem til.

Read More
Fie Lindholm
Yogi nr. 1

Hvis jeg havde en krone for hver gang jeg har hørt udsagnet ”Yoga er ikke en konkurrence”, ville min bankrådgiver være ret vild med mig. Efter tyve år som yogalærer har jeg dog måttet indse, at det udsagn i den grad er en sandhed med modifikationer.

Mit første møde med yoga som konkurrence fandt sted i begyndelsen af mine år som ashtangi. Her oplevede jeg igen og igen hvordan særligt mandlige yogalærere med den perfekte kombination af tilpas meget muskelmasse og lav fedtprocent underviste workshops og udgav dvd’er på stribe, der hovedsageligt viste deres akrobatiske bedrifter sat ind i en spirituel ramme.  Mens læreren stemte op i håndstand, beskrev han hvordan det udelukkende handlede om vejrtrækning, bandhas og fokus. Det handlede ikke om akrobatik.

Read More
Fie Lindholm
Hvor der er stille

– en moderne guide til Patanjalis Yoga Sutras.

Ann-Charlotte har i flere år undervist i en af yogafilosofiens absolutte hovedtekster på vores yogalæreruddannelse, hvor den er virkelig populær. Men at teksten er en ekstremt brugbar guide, hvis man er på udkig efter balance i et travlt moderne liv, betyder ikke nødvendigvis, at den er let at læse.

Derfor har hun skrevet en guide til teksten for alle yogaelskere, der har lyst til at tage yogaen fra måtten og med ud i verden.

Read More
stinne wilhelmsen