Fællesskab, selvomsorg og ny viden

 

300 timers videreuddannelse for yogalærere (Yoga Alliance-godkendt)

Det er ofte på én gang fantastisk og lidt af et antiklimaks at stå med sit 200-timers yogalærercertifikat i hånden. For det er vidunderligt at skulle i gang med at dele sin viden om og kærlighed til yogaen med andre, men man savner hurtigt muligheden for weekend efter weekend at fordybe sig, glæde sig over at lære nyt og sparre med yogavenner og –kolleger. Og tit går ens egen yogapraksis også lidt i glemmebogen, når man ikke længere er tilknyttet en uddannelse.

Prana Yoga Shala’s YA-godkendte 300-timers overbygningsuddannelse er skabt for at imødekomme behovet for fællesskab, fordybelse, sparring og viden i en sammenhængende form for uddannede yogalærere, der vil udmærke sig i en branche, hvor man kan blive yogainstruktør på en weekend.

Har du ikke mulighed for at deltage på hele uddannelsen på én gang, er det muligt at tilmelde sig et eller flere af de kortere videreuddannelser, som forløbet er bygget op af.

Læs mere om dem og om at tage uddannelsen som en helhed nedenfor.

50 timers overbygning i kinesisk medicin og yoga.

På første forløb af vores 300-timers uddannelse sætter hovedunderviser på uddannelsen, Ann-Charlotte Monrad (der udover 25 års erfaring som yogalærer også er akupunktør) den kinesiske medicin og i særdeleshed TCM (Traditional Chinese Medicine) ind i en yogasammenhæng, så du kan lære at skræddersy praksisser til både dine klasser og privatelever (samt selvfølgelig også dig selv), der kombinerer yogaen med en forståelse af de mest almindelige ubalancemønstre i kinesisk medicin. Du kan deltage uanset hvilken type yoga, du praktiserer og/eller underviser, men vær opmærksom på, at vores hovedfokus er på flow yoga, og at du både vil blive præsenteret for både mere dynamiske og mere stille praksisser, med en hovedvægt på det dynamiske.

Datoer for 50-timers forløbet i yoga og kinesisk medicin:

Lørdag d. 14/9 kl. 10.00-18.00

Søndag d. 15/9 kl. 10.00-18.00

 

Lørdag d. 19/10 kl. 10.00-18.00

Søndag d. 20/10 kl. 10.00-18.00

 

Lørdag d. 23/11 kl. 10.00-18.00

Søndag d. 24/11 kl. 10.00-18.00

Pris for 50-timers forløbet: 9500,- (9000,- ved tilmelding senest d. 1/5)

Yoga og din holistiske sundhed - 75 timers overbygning

På anden del af vores 300-timers uddannelse kombinerer vi en viden om kroppen, der tager udgangspunkt i vestlig videnskab og forskning, med den holistiske tilgang til sundhed, som vi finder i yogaen og til dels også i den kinesiske medicin.

Kort fortalt fordyber vi os her i en viden om, hvordan vi ud fra den forståelse, vi har af kroppen i dag, kan bruge yogaens mange fantastiske metoder til at skabe og opretholde balance i krop og sind. Hver weekend vil have et specifikt tema, og det vil være muligt at deltage på hele forløbet eller på enkelte weekender.

Tilmelder du dig hele forløbet på én gang er prisen 12.500,-

Første weekend: Nervesystemet

På denne weekend kortlægger vi nervesystemet og undersøger, hvordan vi arbejder med det i yoga. Igennem praksis, simple vejrtrækningsøvelser og oplæg lærer du at sekvensere med fokus på at understøtte nervesystemets evne til at genfinde homøostase.

Vi runder både den klassiske, restorative yoga, ser på yoga for de fysiske nerver, samt fordyber os i smertevidenskab, og vi tager også et kig på polyvagal-teorien, der, selvom dens videnskabelige validitet pt. diskuteres, har inspireret kropsbehandlere og terapeuter igennem mere end tyve år, og har givet os en hel ny måde at forstå og diskutere bl.a. traumereaktioner på.

I forlængelse af det vil vi også forbedre vores forståelse af, hvordan vi bedst muligt kan støtte elever, der er udfordret af PTSD.

Praktisk:

Lørdag d. 4/1 kl. 10.00-18.00

Søndag d. 5/1 kl. 10.00-18.00

Pris for weekenden: 2800,-

Anden weekend: Balance i kvindelivet

Vi sætter denne weekend fokus på, hvordan man kan skabe balance i kvindelivet, både ud fra et hormonelt/endokrinologisk og et kinesisk medicinsk perspektiv.

For det er muligvis normalt at opleve ubehag og endda kraftige gener i forbindelse med f.eks cyklus og overgangsalder, men det er ikke naturligt, og som udgangspunkt kan man sagtens have det fint igennem alle livets faser, også selvom man er født i en kvindekrop. Det er dog vigtigt at vide, hvad der kan skubbe til balancen, så du selv kan være med til at skabe forudsætningerne for at have det godt, både når det gælder dig selv og dine elever.

Praktisk:

Fredag d. 31/1 kl. 16.30-20.30

Lørdag d. 1/2 kl. 10.00-18.00

Søndag d. 2/2 kl. 10.00-18.00

Pris for weekenden: 3500,-

Tredje weekend: Bindevævet og lymfesystemet 

Bindevævet har fyldt meget i yogaen igennem de seneste ca. 10 år, og på denne weekend går vi i dybden med de mange forskellige yogamodaliteter, der er gavnlige for vores bindevæv og dermed for vores almene velvære og bevægelighed.

Vi skal bl.a. undersøge, hvordan vi kan bruge myofascial release (MFR) som et supplement til vores yogapraksis og -undervisning.

Vi vil også kaste et blik på lymfesystemet, så vi kan inddrage en forståelse af det i vores sekvenser på de tidspunkter af året og livet, hvor immunsystemet har brug for lidt ekstra fokus.

Praktisk:

Fredag d. 28/2 kl. 16.30-20.30

Lørdag d. 1/3 kl. 10.00-18.00

Søndag d. 2/3 kl. 10.00-18.00

Pris for weekenden: 3500,-

Fjerde weekend: Styrketræning, terapeutisk flow og anatomi for yogalærere

Styrketræning er nu kommet på Sundhedsstyrelsens liste med anbefalinger over, hvordan vi holder os sunde, og i yogaen er det både let og sjovt at inddrage styrkemomenter, der i modsætning til det, vi måske kender fra fitnesscentret, i langt højere grad handler om glæden ved at mærke kroppen blive stærkere end det handler om at præstere.

På fjerde modul af Yoga og din holistiske sundhed er temaet, hvordan vi opbygger fokuseret og stabiliserende funktionel styrke med yoga, både når vi underviser f.eks. vinyasa/flow, men også i arbejdet med de elever, for hvem skader gør det uhensigtsmæssigt at deltage på almindelige yogaklasser, hvor der f.eks. er meget vægt på håndleddene.

I den forbindelse giver det god mening, at vi på dette modul genopfrisker vores yogaanatomi, så vi kan basere vores arbejde med at øge kroppens styrke på den.

Praktisk:

Fredag d. 4/4 kl. 16.30-20.30

Lørdag d. 5/4 kl. 10.00-18.00

Søndag d. 6/4 kl. 10.00-18.00

Pris for weekenden: 3500,-

Yogaens klassiske aspekter - 55-timers forløb i pranayama, yogafilosofi og meditation

Vi sætter tre weekender af til de mere traditionelle og klassiske aspekter af yogaen, nemlig pranayama, yogafilosofi og meditation. Det vil være muligt at deltage på hele forløbet eller på enkelte weekender.

Tilmelder du dig hele forløbet på én gang er prisen 9000,-

Første weekend: Pranayama

På denne weekend vil du ud over en forståelse af vejrtrækningens anatomi og fysiologi også introduceres for, hvad nyere forskning siger om vejrtrækningen.

Vi vil perspektivere klassiske pranayama-teknikker til det, vi i dag ved om vejrtrækningen, og du vil blive introduceret for øvelser, der gør det muligt for dig at inddrage pranayama i alle slags undervisningssituationer og til at imødekomme en lang række af de behov, som moderne mennesker har i en hverdag med både stor travlhed og posturale udfordringer.

Praktisk:

Fredag d. 2/5 kl. 16.30-20.30

Lørdag d. 3/5 kl. 10.00-18.00

Søndag d. 4/5 kl. 10.00-18.00

Pris for weekenden: 3500,-

Anden weekend: Yogafilosofi

På dette modul indkredser vi igennem praksis, øvelser og oplæg, hvordan vi kan inddrage temaer fra yogafilosofien i vores asana-undervisning og vores virke som yogalærere, også uden at vi nødvendigvis underviser specifikt i filosofi.

Hver asana-klasse vil inddrage filosofitemaer, så vi får en fornemmelse af filosofi i praksis, inden vores diskussioner og gruppearbejde.

Der vil også blive tid til at undersøge, hvilken betydning Indiens moderne historie har haft for udviklingen af yoga, fra forrige århundrede og frem til i dag, ligesom vi vil kaste et blik på kommercialisering af yogaen i særligt USA, og hvordan den både synligt og usynligt har indflydelse på, hvordan vi deler yogaen med vores elever og selv går til den på.

Praktisk:

Fredag d. 5/6 kl. 16.30-20.30

Lørdag d. 6/6 kl. 10.00-18.00

Søndag d. 7/6 kl. 10.00-18.00

Pris for weekenden: 3500,-

Tredje weekend: Meditation

Vi bruger en weekend på at meditere sammen, og understøtter den primært siddende praksis med rolige og nærende yoga. Denne weekend handler først og fremmest om dig og de indsigter, som du finder i din praksis.

Vi tager udgangspunkt i mahayana buddhismen - bl.a. i teksten Hjerte Sutraen - og undersøger, hvad der sker, når vi giver os tid til at dykke ned i stilheden.

Henimod slutningen af weekenden sætter vi også tid af til at kigge på, hvordan og i hvilke kontekster vi kan dele meditation med vores elever.

Praktisk:

Lørdag d. 2/8 kl. 08.30-16.00

Søndag d. 3/8 kl. 08.30-16.00

Pris for weekenden: 2500,-

Afsluttende modul: Privatundervisning og afrunding af uddannelsen

Få ting er så tilfredsstillende for en seriøs yogalærer, som når man hjælper sine elever til af favne yogaen på en måde, der giver dem en fornemmelse af fysisk og mental balance i alle livets faser, og hjælper dem til at håndtere hverdagen på en bæredygtig måde.

Uanset om vi er midt i en periode, hvor vi har alt for meget om ørerne, arbejder med en skade eller er ramt af sygdom, er midt i en af livets overgangsfaser eller noget helt fjerde kan et skræddersyet yogaprogram sende os tilbage på det spor, hvor vi føler i hvert fald en grad af overskud og medbestemmelse.

På uddannelsens sidste undervisningsmodul vil vi inddrage al den viden, vi har tilegnet os på de foregående moduler for at fokusere på, hvordan vi kan skabe sekvenser til vores privatelever, der giver dem lige præcis, hvad de har brug for, uanset om det er det stille, det styrkende eller det dynamiske.

Denne weekend vil vi også inddrage erfaringer fra deltagernes praktikforløb (læs mere nedenfor).

Praktisk:

Fredag d. 29/8 kl. 16.30-20.30

Lørdag d. 30/8 kl. 10.00-18.00

Søndag d. 31/8 kl. 10.00-18.00

Prisen for weekenden er inkluderet i prisen for 300-timers uddannelsen. Man kan kun deltage på denne weekend, hvis man er tilmeldt hele uddannelsen

Praktik, egen praksis og online-undervisning

Deltager du på 300-timers forløbet, skal du i løbet af uddannelsen undervise både en online klasse, som nogle fra gruppen deltager i og giver feedback på, ligesom du skal deltage i og give feedback på deres.

Du skal også deltage i en lille gruppe, der underviser og giver feedback til hinanden i Prana. Som udgangspunkt lægges disse klasser i løbet af august inden den afsluttende weekend.

Ann-Charlotte giver feedback på både online-videoer og undervisningen i Magstræde.

Du skal derudover planlægge et 8-klasses forløb, der hvor du allerede underviser, eller for en privatelev (det kan også inddeles i to 4-klassers forløb), ud fra et eller flere af uddannelsens temaer. Du aftaler på forhånd forløb og tema med Ann-Charlotte. Som afslutning på uddannelsen skal du aflevere din beskrivelse af forløbet, dine sekvenser og de tanker, du gjorde dig undervejs. Du vil modtage skriftlig feedback.

Du skal derudover praktisere ugentligt i Prana, enten online eller i Magstræde, så længe uddannelsen varer. Det vil sige, at du skal komme til en klasse om ugen på skolen (i gennemsnit) fra vi starter til vi slutter eller tage 60 minutters online-undervisning om ugen (klasserne i Magstræde og online er inkluderet i uddannelsens pris).

Der vil også være ca. 20 timers øvrig online-undervisning, som du skal sætte tid af til at tage (dette inkluderer online anatomi-klasser).

Samlet pris for hele uddannelsen

  • Hele uddannelsen betalt ved tilmelding: 31.000,-

  • Uddannelsen betalt i rater: 3000,- i depositum ved tilmelding (depositum sikrer din plads på uddannelsen).

    Derudover 3 rater à 10.000,-, der betales d. 1/9, 1/1 og 1/5

Alle indbetalinger er til kontonr. 6737-1054791. Vi sender gerne en faktura til dig eller din arbejdsplads. Vi skal bare bruge et firmanavn og et cvr. nr. 

Optagelse

Som udgangspunkt skal du undervise yoga fast for at blive optaget på uddannelsen, men du behøver ikke undervise på fuld tid. Kontakt os dog alligevel, hvis du ønsker at deltage, men ikke er aktivt undervisende.

For at komme i betragtning til en plads beder vi dig pr. mail beskrive dig selv og din yogabaggrund, samt hvorfor du ønsker at tage uddannelsen.

Vi forventer, at alle ansøgere som minimum har en 200-timers YA-godkendt uddannelse, men du kan få dispensation, hvis du har noget tilsvarende, så længe du er indforstået med, at vi ikke kan give dig en RYT-certificering.

Vi optager som udgangspunkt kun 14 deltagere på uddannelsen.