Back to All Events

Ro - restorativ yoga, yogafilosofi og meditation. 55-timers videreuddannelse

Ro - 55 timers videreuddannelse

Videreuddannelsen Ro - restorativ yoga, yogafilosofi og meditation er tredje og sidste del af vores 300-timers uddannelse, som du kan deltage på uden at tage hele uddannelsen. Det er også muligt at deltage på enkelte af weekenderne.

På forløbet vender vi blikket indad mod den mere filosofiske og meditative praksis, der siden den klassiske yoga blev formuleret for næsten 2000 år siden har været en integreret del af yogaen.

Første weekend indkredser vi igennem praksis, øvelser og oplæg, hvordan vi kan inddrage en viden om yogafilosofi i vores asana-undervisning og vores virke som yogalærere, også uden at vi nødvendigvis underviser specifikt i filosofi. Hver asana-klasse vil inddrage filosofitemaer, så vi får en fornemmelse af filosofi i praksis, inden vores diskussioner og gruppearbejde. Weekenden er baseret på Ann-Charlottes nyeste yogafilosofibog Vejen hjem - yoga for livet. Der vil også blive tid til at undersøge, hvilken betydning Indiens moderne historie har haft for udviklingen af yoga, fra forrige århundrede og frem til i dag, ligesom vi vil kaste et blik på kommercialisering af yogaen i særligt USA, og hvordan den både synligt og usynligt har indflydelse på, hvordan vi deler yogaen med vores elever og selv går til den på.

Temaet anden weekend er, hvordan vi arbejder med nervesystemet i yoga. Igennem praksis, vejrtrækningsøvelser og oplæg lærer du at sekvensere med fokus på at understøtte nervesystemets evne til at genfinde homeostasis, både for dine elever og dig selv. Vi kigger både på klassisk restorativ yoga, på yoga for de fysiske nerver og på Dr. Stephen Porges’ Poly Vagal Theory, der har inspireret kropsbehandlere og terapeuter igennem mere end tyve år, og hvis videnskabelige validitet pt diskuteres. Vi vil også forbedre vores forståelse af, hvordan vi bedst muligt kan støtte elever, der er udfordret af f.eks. PTSD. Derudover kigge vi på, hvad kinesisk medicin har at sige om mentale udfordringer.

Sidste weekend på tredje 55-timers videreuddannelsesforløb dykker vi ned i meditation og nærende yoga. Her handler det først og fremmest om dig! Vi tager udgangspunkt i den klassiske, buddhistiske tekst Hjerte Sutraen og vi undersøger også, hvordan buddhismen har udviklet sig i Vesten i moderne tid. Men der vil også være god tid til at næres af og dykke ned i stilheden, der inkluderer mindfuld bevægelse og restorative sekvenser. Henimod slutningen af weekenden sætter vi også tid af til at kigge på, hvordan og i hvilke kontekster vi kan dele meditation med vores elever.

Videreuddannelsen Ro finder sted på følgende tidspunkter:

Første og anden weekend

Fredag d. 28/4 og 26/5 kl. 16.30-20.30

Lørdag d. 29/4 og 27/5 kl. 11.00-18.00

Søndag d. 30/4 og 28/5 kl. 11.00-18.00

 

Tredje weekend, meditationsretreat i Magstræde

Fredag d. 23/6 kl. 16.30-20.30

Lørdag d. 24/6 og søndag d. 25/6 kl. 8.30-15.30

Pris for hele forløbet: 8500,-

Pris for enkelte weekender: 3000,-

Later Event: May 18
Find din forårsro